مطالب پژوهشی درباره علل گرایش جوانان به استعمال شیشه در شهرستان ... |
در صفحه بعد عکس های گرفته شده بین سال های ۲۰۰۵ و ۲۰۰۹ از معتادین به این نوع مواد را آورده شده است.
۲-۱۰-۱۴-علایم و نشانه مسمومیت مصرف شیشه
یک خطر بالقوه برای مصرف کنندگان امکان مسمومیت با سرب است زیرا استات سرب به عنوان یک تجزیه گر شیمیایی در تولید غیرقانونی آن به کار برده میشود.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
متاسفانه در اینترنت نیز وب سایتهایی دستور ساخت آنرا در اختیار افراد گذاشته و درواقع آنها را به خرید و تولید “سم” تشویق میکنند. از جمله مواد تشکیل دهنده مت، میتوان به اسید باتری و مواد لوله باز کن (مانند جوهر نمک) اشاره نمود. نکته مهم درباره افزایش مصرف شیشه راهی برای تخلیه انرژی و دارویی برای ترک مخدرهای طبیعی و سبکتر میباشد و به عنوان روشی برای رسیدن به آزادی شخصی، خود یابی و پذیرفته شدن درمیان جمع به کاربرده میشود.
صرف نظر از موقعیت اقتصادی تجربه مصرف در میان افراد جوانی که از لحاظ اجتماعی فعال هستند هم بسیار معمول شده است.
با مصرف شیشه در مدتی اندک به طور قابل ملاحظه ای میتوان لاغر شد و دلیل آن هم بی اشتهایی ناشی از مصرف است. اما این کار، روشی بسیار خطرناک برای کنترل وزن میباشد.
عدم توازن مواد شیمیایی در بدن وبر هم خوردن جرخه تولید مواد شبه افیونی موجب بروز حساسیت شدید و وابستگی روانی میشود که در نتیجه برای ایجاد احساس تعادل به مصرف بیشترنیاز خواهد بود. پیامد این چرخه لذت از دست دادن کنترل در مصرف و اعتیاد تمام و کمال به آن خواهد بود.
-بر افروختگی
-ترس ناگهانی
-خستگی و افسردگی
-افزایش اشتها
-افزایش فشار خون ، تاکی کاردی(افزایش ضربان قلب)،آریتمی قلبی توهم و هذیان گویی(تصورات خیالی) هذیان هایی که از لحاظ بالینی از اسکیزو فرنی دچار پارانوئید مزمن غیر قابل تمیز است .
-گیجی
-افزایش دمای بدن
-تشنج و کما
-احساس دلخوشی بی اساس
-تسریع خشم کنترل نشده
-بروز رفتارهای غیر طبیعی
-حمله ناگهانی
-ایسکمی قلب
-درد قفسه سینه
-خونریزی
-تجزیه رشته های عضلانی مخطط همراه با ترشح میوگلوبین در ادرار
-تهییج یا کندی روانی- حرکتی
-مشکلات مغز
- بی خوابی
فصل سوم
علل گرایش به موادمخدروروانگردان
مقدمه
از نظر فارماکولوژی اعتیاد عبارت است از حالت مقاومت اکتسابی که در نتیجه استعمال متمادی دارو در بدن حاصل میشود به قسمی که استعمال مکرر دارو موجب کاسته شدن اثرات تدریجی میگردد و پس از مدتی شخص میتواند مقادیر سمی دارو را در بدن بدون ناراحتی تحمل کند و در صورتی که دارو به بدن نرسد اختلالات جسمی و روانی موسوم به سندروم محرومیت بروز میکند.عوامل فرهنگی - اجتماعی از جمله عوامل موثر در گسترش این پدیده است. اثر خرده فرهنگ، در پایین یا بالا بودن نرخ مصرف کنندگان موادمخدر، مورد مطالعه مردمشناسان فرهنگی است. مصرف موادمخدر در میان زنان، مردان، اقوام و نژادهای مختلف در سنین مختلف عمر و بر حسب پایگاه اجتماعی افراد متغیر است uswr.ac.ir(1999) متاسفانه اثر عوامل اجتماعی چندان مورد توجه مراکز درمانی قرار نگرفته است. اکثر درمانگران بر این باورند که آمادگیهای بیولوژیکی افراد، آنها را به مصرف طولانی و مداوم سوق میدهد. این مواد برای کسانی که آمادگی بیولوژیک ندارند، اعتیادآور نخواهد بود. از نظر آنان نقش عوامل فرهنگی - اجتماعی جنبه فرعی دارد. از دیدگاه جامعهشناختی، نقش خاستگاه اجتماعی و زمان خاصی که فرد در آن قرار دارد، لازم است مورد توجه قرار گیرد. چگونگی دسترسی به مواد و هنجارهای اجتماعی موافق یا مخالف با مواد در مکانها و زمانهای مختلف فرق میکند.
اینکه چرا در ایران مصرف کوکایین پایین است و مصرف تریاک بیشتر است. به احتمال زیاد به چگونگی دسترسی مردم به آن و هنجارهای گروههای مختلف اجتماعی مربوط میشود. به تدریج مصرف این گونه مواد از شکل مرسوم فرهنگی خارج شده و مصرف کنندگان به دفعات بیش از اندازه در شرایط غیر متعارف فرهنگی به مصرف آن پرداختهاند. دولتهای ملی و محلی به تدریج با وضع قوانین، تملک و فروش مصرف مواد مذکور را خارج از چارچوب مقررات غیرقانونی اعلام کردهاند.
۳-۱-نظریههایی کهن
بیان نظریات روان شناسان و جامعه شناسان در مورد اعتیاد وقتی معنا و مفهوم کار بردی خواهد داشت که به فرد معتاد از هر نوعی که باشد به عنوان بیماری که نیاز به درمان دارد بنگریم . بیماری که در درون و افکارو هیجانات خود انگیزه های فردی ، اجتماعی، اقتصادی داشته و از کانال یکی یا تمام این موارد به چیزی که نداشته روی آورده تا شاید از این طریق به آنچه به عنوان کمبود یا فرار از واقعیات بوده است دست یابد . پس اعتیاد درابتدا یک رویکرد روانی دارد که ریشه در خیلی از مسایل خواهد داشت .
آدمی همواره در مورد سلامت جسم ، روابط اجتماعی و جایگاه خود در این عالم نگران بوده است طبق نظریههایی کهن که امروزه هم به چشم میخورد،اختلال روانی نتیجه عملکرد نیروهای ماوراء طبیعی و جادوئی مثل ارواح شرور و شیطان است. در جوامعی که این نظریه را باور داشتند، درمان به صورت جن گیری انجام میشد.
۳-۱-۱- سقراط ، افلاطون و ارسطو
در تاریخ اختلالات روانی این عقیده نیز رواج داشته که آنها را ناشی اختلال کارکرد بدن میدانستند. در یونان باستان به درمان این اختلالات در معبد الهه سلامت میپرداختند. بقراط اهمیت مغز را در تبیین این اختلالات دریافت و درمان مبتنی بر استراحت ، استحمام و رژیم غذایی را توسعه بخشید. حرکت به سوی توجیهات منطقی در تبین رفتار را سقراط ، افلاطون و ارسطو تقویت کردند.
افلاطون رفتار پریشان را برخاسته از تعارضات درونی بین هیجان و عقل به شمار میآورد. برخورد به مبتلایان به این اختلالات خط سیری از برخورد غیر انسانی تا برخوردهای انسانیتر را شامل میشود. جنبش معطوف به درمان انسانیتر با این بیماران با کارهای فیلیپ پنیل آغاز شد. بتدریج تغییرات اصلاحیتر بیشتری آغاز و ادامه یافت و تحقیقات علمی در سبب شناسی ، طبقه بندی و درمان اختلالات انجام گرفت(همان
اختلالات کمبود توجه * اختلال اضطراب جدایی ، گنگی انتخابی ، اختلال ،اختلالات مربوط به مصرف مواد * اختلالات اضطرابی (اختلال هراس ، جمع هراسی ، اختلال * اختلالات شبه جسمی (اختلال جسمانی کردن ، اختلال تبدیلی ، خود بیمار انگاری ، اختلال بدریختی بدن) * اختلال شخصیت چند گانه و اختلال مسخ شخصیت *اختلالات هویت جنسی و جنسیتی *اختلالات کنترل تکانه (اختلال انفجار دورهای ، جنون دزدی *اختلالات شخصیتی (پارانوئید ، اسکیزوئید ، اسکیزوتایپی ،) ضداجتماعی ، مرزی ، نمایشی ، خودشیفته ، دوری گزین * وابسته و اختلال شخصیت وسواسی و جبری
۳-۲- تاریخچه شهرستان ورامین
منطقه ی ورامین که علاوه بر شهرستان ورامین شامل سه شهرستان پاکدشت و پیشوا وشهرستان قرچک می شود که به ترتیب در سال های ۱۳۷۶ و ۱۳۸۹ و ۱۳۹۱ ازشهرستان ورامین جدا شدند، در طول زمان مهاجران زیادی را به خود جذب کرده که برخی از این مهاجران به دلیل های سیاسی کوچانده شده و برخی خود به این منطقه کوچیده اند. این مردمان با قومیت های مختلف همگی مردمان بومی منطقه محسوب می شوند که قبل از دوران معاصر به ورامین آمده اند.
شهرستان ری محدوده ای است با مساحت ۲۲۹۳ کیلومتر مربع در ضلع جنوب کلان شهر تهران که حدود اربعه آن از شمال به تهران از جنوب به استان قم از شرق به شهرستانهای پاکدشت و ورامین از غرب به شهرستانهای اسلامشهر ، رباط کریم و استان مرکزی است .
این شهرستان از نظر تقسیمات کشوری دارای ۳ بخش « فشافویه – کهریزک – مرکزی » و ۶ دهستان و ۱۳۰ روستای دارای سکنه است جمعیت شهرستان بر اساس آخرین آمار بالغ بر ۸۵۹۶۸۴ نفر است که ۷/۷۵% جمعیت شهری و ۳/۲۴% مابقی روستایی می باشد ، نرخ رشد جمعیت شهرستان بین سالهای ۷۵ الی ۸۱ ناشی از مهاجرت ۸/۷% بوده است.
تراکم نسبی جمعیت شهرستان ۲۴۳ نفر در کیلومتر و بعد خانوار ۱۷/۴ نفر می باشد ، براساس شواهد تاریخی قدمت ری هم پای ظهور تمدن ایران باستان به ۸۰۰۰ سال قبل بر می گردد و طی ۳ دوره تاریخی پایتخت ایران باستان بوده است.وجود ۵۳ اثر باستانی بیانگر میراث با ارزش فرهنگی این شهرستان است از جمله برج وباروی ری شهر باستانی مأمورین ، برج طغرل ، آتشکده تپه میل ، قلعه دیر و … وجود بقاع متبرکه حضرت عبدالعظیم حسنی «ع» و امامزادگان مجاور و مقابر عالمان و مشاهیر دین علم ادب همچون محمدبن زکریای رازی ، شیخ صدوق ، شیخ ابوالفتح رازی ، امام خمینی «ره» و … که نشان از جایگاه والای تاریخی ری دارد .
اراضی شهرستان از نظر ناهمواری به دو بخش نیمه کوهستانی و دشت تقسیم می گردد . کل اراضی قابل کشت شهرستان ۰۰۰/۷۰ هکتار می باشد که بدلیل کمبود منابع آب کشاورزی سالانه تنها ۳۶۰۰۰ هکتار آن زیر کشت انواع محصولات کشاورزی قرار می گیرد . کل مساحت اراضی شهرستان بالغ بر۲۲۹۳۰۰ هکتار است که اراضی ملی آن ۰۰۰/۱۶۰ هکتار ومراتع موجود از نوع فقیر «درجه ۲و۳ » میباشد.
بنا بر این ۵/۶۹% اراضی شهرستان ملی و ۵/۳۰% آن نیز اراضی کشاورزی است که از این مقدار ۱۵% آن به دلیل کم آبی و زه گرفتگی قابل کشت نیست .
باتوجه به بافت وکیفیت خاک و وجود منابع آبی محدود ، کشاورزی شهرستان در بخشهای مرکزی و کهریزک متمرکز گردیده بخش عمده ای از اراضی مستعد کشاورزی بخش فشافویه پس از احداث سد و خشک شدن رودخانه کرج از حیص انتقاع خارج گردیده است.
شهرستان ری در مسیر ۵ رودخانه مهم استان تهران « رودخانه های کرج ، کن ، شور ، جاجرود ، سرخه حصار » وتعداد زیادی از مسیلها و کانالهای فاضلاب خروجی کلان شهر تهران واقع گردیده اسـت.( تناولی، ۱۳۸۰) کـه مهمـتریـن خروجی های فاضلاب تهران واقع درشهرستان عبارت از نهرفیروزآباد – سرخه حصار – باروت کوبی - بهمنیار و خروجی سوم که جمع آوری آبهای سطحی شهر تهران را باظرفیت کلی ۲۴مترمکعب درثانیه که بالغ بر۷۵۰میلیون مترمکعب در سال است را در خود جای داده است .
شهرستان ری در مبداء ورودی وخروجی ۳ بزرگراه اصلی کشور شامل بزرگراه امام رضا«ع» بزرگراه قم – بزرگراه ساوه واقع گردیده و سالانه شاهد تردد ۶۴ میلیون وپانصدهزار وسیله نقلیه می باشد ، همچنین در بخش حمل و نقل ریلی با توجه به قرار گرفتن در دروازه ورودی وخروجی خطوط آهن جنوب و شمال کشور وخط کمربندی بین آنها نقش عمده ای ایفاد می نماید .
تنها پالایشگاه نفت خام استان تهران که تأمین کننده بخش عمده ای از سوخت مصرفی استان است در این شهرستان واقع شده و این پالایشگاه نقش تعیین کننده در صادرات نفت کشورهای آسیای میانه بعنوان واسطه ایفا می نماید(irantoorism.akairan.com) .
همچنین خیابانها و معابر اصلی ورامین هنوز ساختار سنتی خود را حفظ کرده اند و در این مدت هم این معابر وسعت بیشتری پیدا نکرده اند. تولید روزانه ماشین های متعدد در کنار واردات بی رویه اتومبیل های خارجی، باعث افزایش میزان ترافیک در سطح شهرستان ورامین شده است اما در این میان دوربین های شهری که یک ضرورت برای شهرهای پرجمعیت محسوب می شود هنوز در ورامین به طور کامل به مرحله اجرا در نیامده است.
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1400-09-11] [ 03:33:00 ب.ظ ]
|