مطالب پایان نامه ها در رابطه با مقایسه ی روش های تحقیق در امنیت غذایی |
المللی تغذیه، ۱۹۹۲).
سوامی ناتان پدر انقلاب سبز هند در سال ۱۹۹۶ ترازنامهای را برای نشان دادن امنیت تغدیهای جامعه ارائه نموده است که سه مرحله اصلی را در آن میتوان تشخیص داد که عبارتند از:
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
خود کفائی در تولید غذا
امنیت غذایی
امنیت تغذیهای
خودکفائی اصولا یک مفهوم آماری است که توسط آن میتوان کفایت مقداری غذای موجود در بازارهای یک کشور را مورد بررسی قرار داد. منشأ خودکفائی مقداری میتواند تولید غذا در داخل کشور و یا واردات بر اساس قیمتهای تجاری و یا تخفیفی و یا هر دوی آنها باشد. کشوری از نظر مواد غذایی خودکفا نامیده میشود که در آن مواد غذایی به سهولت در بازارها موجود باشد.
در مورد کشورهایی که به خودکفائی مقداری از طریق تولید داخلی غذا دست یافتهاند و یا اینکه از توان اقتصادی برای خرید مواد غذایی در بازارهای بینالمللی برخوردارند میتوان گفت که در زمینه خودکفائی به خوداتکایی رسیدهاند.
سوامی ناتان در ادامه امنیت غذایی را به عنوان دسترسی فیزیکی و اقتصادی به غذا توسط تمام مردم در تمام زمانها تعریف میکند. بر اساس نظر او کشورهایی که به امنیت غذایی دست یافتهاند بایستی با جدیت تمام در راه رسیدن به امنیت تغذیهای تلاش نمایند که در برگیرنده تلاش به منظور بوجود آمدن قدرت خرید کافی در بین تمام بخشهای اجتماع میباشد.
در مرحله بعدی سوامی ناتان به امنیت تغذیهای اشاره مینماید بر اساس نظر او امنیت تغذیهای عبارتند از دستیابی فیزیکی و اقتصادی تمام مردم و در تمام زمانها به رژیم غذایی ترازمند و آب نوشیدنی سالم میباشد (سوامی ناتان، ۱۹۸۶).
تنها زمانی که یک کشور به امنیت تغذیهای برای تمام گروههای سنی دست یافته است که تمامی افراد آن (کودک یا بزرگسال) قادر باشند از ظرفیتهای ژنتیکی، فیزیکی و فکری خود در راه توسعه استفاده نمایند بنابراین میتوان دید که سوامی ناتان مفهوم امنیت تغذیهای را به تعاریف ارائه شده توسط سازمان کشاورزی و خواروبار سازمان ملل متحد اضافه مینماید (شیرانی، ۲۰۰۳).
(یونیسف[۲۴]،۲۰۰۸ ) “هنگامی غذا و امنیت تغذیه ای وجود دارد که همه مردم در تمام اوقات به اندازه کافی دارای دسترسی فیزیکی، اقتصادی و اجتماعی به مواد غذایی با کیفیت از نظر تنوع، مواد مغذی موجود و ایمنی برای برآوردن نیازهای غذایی خود و اولویت های مواد غذایی برای یک زندگی سالم و فعال، همراه با یک محیط بهداشتی، بهداشت مناسب، آموزش و مراقبت باشد”
برک و بیگمن در سال ۱۹۹۳، امنیت غذایی را بصورت دسترسی به غذای کافی به منظور ادامه زندگی و سلامت کافی توسط تمام مردم جهان در تمام زمانها، در تمام کشورها و مناطق جغرافیایی، تمام گروههای درآمدی و تمام اعضای خانوارهای منفرد تعریف نمودهاند. برک و بیگمن، (۱۹۹۰) تعریف خود را از امنیت غذایی به شکل زیر خلاصه نموده و به آن نظم بخشیده اند، امنیت غذایی بر اساس نظر آنان عبارت از عرضه مقدار کافی مواد غذایی به نحوی است که بتواند نیازهای تغذیهای تمام مردم را در تمام زمانها رفع نماید. در این تعریف نیازهای تغذیهای به معنی احتیاجات غذایی ضروری برای حفظ زندگی سالم و ثمر بخش بوده و نه آن احتیاجات و نیازهای غذایی که توسط قدرت خرید و تقاضای موثر تعیین میشوند.
شکل ۱-۲- امنیت تغذیهای
وضعیت تغذیه
عوامل بیولوژیک نتایج غیر بیولوژیک
امنیت تغذیهای | ||
بهداشت و سلامت کافی | مراقبت کافی | دریافت غذای کافی |
نتیجه یا در سطح جامعه وفرد
تخصیص منابع برای برآوده نمودن احتیاجات متنوع و توزیع آنها در داخل خانوار به نحوی که امنیت غذای فردی را تأمین نموده و نیازهای مرتبط با سلامتی و بهداشت افراد خانوار را برآورده نماید که این امر از طریق کنترل و مدیریت منابع در دسترس امکان پذیر است |
قدرت بدست آوردن منابع به منظور برآورده نمودن نیازها |
دسترسی به منابع در سطح خانوار
وضعیت منابع در دسترس خانوار دسترسی به منابع تولیدی |
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1400-09-11] [ 03:29:00 ب.ظ ]
|