مطالب پایان نامه ها در رابطه با تعیین اهداف جذب منابع با رویکرد منطق فازی ... |
۴۰,۰۰۰
بهمنظور درک بهتر ، هدفگذاری معمولی(روش جاری) و هدفگذاری بر اساس ۱۵۰% پیشبینی و منابع واقعی محقق شده با شکل شماره ۲-۱ نمایش دادهشده است.
شکل شماره ۲- ۱: عملکرد واقعی-هدفگذاری روش معمولی(روش جاری) –هدفگذاری بر اساس۱۵۰% پیشبینی–مثال۱٫
در زمان شروع فعالیت شعبه a ازآنجاکه اطلاعاتی از روند گذشته وجود ندارد ، بر اساس فرضیات تجربی برای شعبه a هدفی معادل ۲۰٫۰۰۰ میلیارد ریال تعیین میشود و شعبه میتواند به ۱۵٫۰۰۰ میلیارد ریال دست یابد و ۷۵% هدف تعیینشده را محقق سازد.
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
در ابتدای سهماهه دوم برای شعبه موصوف علیرغم هدفگذاری بر اساس روش معمولی(جاری) و هدفگذاری دیگری بر اساس ۱۵۰% پیشبینی (پیشبینی با رویکرد شبکه عصبی-فازی) صورت میپذیرد و شعبه در پایان دوره میتواند به ۵۰% هدف تعیینشده بر اساس روش معمولی(روش جاری) و ۳۳% هدفگذاری بر اساس ۱۵۰% پیشبینی دست یابد .
مجدداً در ابتدای سهماهه سوم برای شعبه موصوف هدفگذاری با هر دو روش صورت میپذیرد و شعبه میتواند به۱۵۰% هدف تعیینشده بر اساس روش معمولی (روش جاری) و ۷۵% هدفگذاری بر اساس ۱۵۰% پیشبینی دست یابد .
آیا میتوان بیان کرد هدفگذاری بر اساس روش معمولی(جاری)برای شعبه a برای سهماهه سوم کمتر از واقع بوده و نرخ تلاش شعبه بعد از رسیدن به هدف میتواند کاهش یابد ؟ (شیب رشد خط سبزرنگ “نماد مثلث” از سه ماه سوم تا چهارم کم شده است)
در ابتدای سهماهه چهارم مجدداً برای شعبه موصوف هدفگذاری با هر دو روش صورت میپذیرد و شعبه میتواند به۵۰% هدف تعیینشده بر اساس روش معمولی(روش جاری) و ۲۵% هدفگذاری بر اساس ۱۵۰% پیشبینی دست یابد .
آیا میتوان بیان کرد هدفگذاری بر اساس روش معمولی(جاری)برای شعبه a برای سهماهه چهارم با نرخ رشد کمی صورت پذیرفته و عملکرد شعبه ضعیفتر از اینها بوده است ؟
مثال ۲: مطابق با شکل شماره ۲-۲ آیا میتوان بیان کرد هدفگذاری بر اساس روش معمولی(جاری) در سهماهه دوم بیش از واقع بوده و این سهم میتوانست به شعبه دیگر بهطور صحیح بهمنظور جلوگیری از کاهش نرخ رشد بعد از دستیابی به هدف آن شعبه دیگر استفاده شود ؟
شکل شماره ۲- ۲: عملکرد واقعی-هدفگذاری روش معمولی(روش جاری) – هدفگذاری بر اساس۱۵۰% پیشبینی–مثال۲٫
تمامی موارد بالا محتوای اطلاعاتی اندازهگیری عملکرد یک شعبه را بر اساس واقعیتهای لمس شده به تصویر میکشند و زمانی ممکن است با تقریب بالا عملکرد را سنجید که هدفگذاری بر اساس شاخصهای مناسب و علمی بر اساس پیشبینی باشد به عبارتی سادهتر وقتی یک مدیر از کارگر بخش تولید بر اساس حداقل زمان کار مفید انتظار تولید ۱۰۰ عدد کالا را در ۸ ساعت دارد این امکان وجود دارد که تولید ۷۰ عدد کالا و ۱۲۰ عدد کالا را مبنای برای سنجش عملکرد صحیح دانست .
پیشبینی و روشهای آن
ما انسانها در دنیایی زندگی میکنیم که خواهوناخواه بر اساس خواست و اراده خداوند تعالی و تبارک به آینده رانده میشویم و در عمل همه ما چشمانمان رو به آینده است وقتی به اطراف خود نگاه میکنیم میبینیم که طرفداران اقتصاد بازار ، بازرگانان ، فنّاوران و یا آنان که کمترین پساندازها رادارند و حتی فقیران و بینوایان همه میخواهند آینده را داشته باشند و هیچ مخلوقی آینده بدی را برای خود نمیخواهد ، در دنیایی زندگی میکنیم که شتاب ناک در حال تغییر است ، شیوه برخورد ما با این دور نمایی که بهسرعت در حال گسترش و تحول است نقش تعیینکنندهای در موفقیت ما و یا سازمان ما دارد . سازمان برای ادامه حیات خود نیازمند پیشبینی آینده است و بدون پیشبینی آینده امکان و فرصت برنامهریزی و هدفگذاری و تصمیمگیری درست و اصولی از بین میرود .
جایگاه پیشبینی در علم
علم به مجموعه از دانستنیهای سامانمند بر اساس روشهای معتبر درباره پدیدهها و روابط بین آنها اطلاق میشود دانستنیهایی که دارای ویژگیهای خاصی هستند و با روشهای خاصی کسبشدهاند و بتوان آنها را با روشهای معتبر اثبات نمود. این اثبات پذیری باعث آزمونپذیری و درنتیجه امکان ابطال را نیز در بر دارد . این فهم از علم ، تجربه ، استقرار و تعمیم را در خود مستتر دارد و بر اساس قیاس به پیشبینی میپردازد
سه وظیفه عمده علم شامل موارد ذیل میباشد:
الف-تفسیر و تبیین واقعیتها:
از علم انتظار داریم آنچه در واقعیت وجود دارد را برای ما تبیین کند در این وظیفه , علم باید نامعلومها را بر اساس معلومهای قبلی تفسیر کند و تبیین ازآنچه وجود دارد – چه درباره پدیدهها و چه روابط بین آنها ارائه کند.
ب-کاربرد فنی:
یکی از وظایف مهم علم که در عمل بکار جامعه و سازمان میآید و جهت بهرهمندی و بهرهبرداری بیشتر از اطلاعات است کاربرد فنی علم است . به همین اصل انسانها باهدف دستیابی به امکانات و ابزار مطلوبتر در طراحی و احداث خود از روشهای علمی استفاده میکنند.
ج-پیشبینی:
یکی دیگر از وظایف علم ، پیشبینی امور قبل از وقوع است که به این پژوهش برای هدفگذاری مرتبط میباشد زمانی که علم در وظیفه خود به تبیین نظری واقعیتها میپردازد انتظار است شرایطی را تبیین کند که بر اساس آن بتوان آینده را پیشبینی کرد در اینجا روال منطقاً پیشبینی ، حالت عکس روال منطقاً وظیفه تفسیری است . در تفسیر از نظریه ابتدایی یا فرضیه و مشاهده به نظریه و سپس با مشاهدات به قانون میرسیم )استقرا ( ولی در پیشبینی و همچنین کاربرد فنی از قانون به نظریه یا حدس درباره مشاهده آینده دست مییابیم ) قیاس (.
پیشبینی ، یک پیشگویی عقلایی از وقایع آینده است ، که با توجه به اطلاعات مرتبط فعلی و گذشته انجام میشود (Wilson et all , 2002) . بهطورکلی محققین مختلف از اصلاحات گوناگونی نظیرForecasting , Projection , Foretelling , Foreboding , Foresight , Prophecy , Prognostication , Prediction Anticipation , Foreseeing برای پیشبینی و یا پیشگویی استفاده نمودهاند . پیشبینی در زندگی یک ضرورت میباشد . همچنین یکی از حوزههای مهم پشتیبانی تصمیم بوده و در حوزه مسائل مالی و اقتصادی نقش و اهمیت و ویژهای دارد (Efraim and Aronson , 1998) .
بهصورت خلاصه چهار نوع تقسیمبندی سیر تاریخی پیشبینی به شرح ذیل میباشد:
غیبگوییهای متداول در جوامع قدیمی
آینده پردازی تخیلی-فلسفی: آینده را بر اساس فلسفه خاص و ترکیبی با تخیل و ارزشهای شخصی طراحی میکند.
پیشبینی تاریخی-فلسفی: تحلیل مبتنی بر روند تاریخی حوادث مبتنی بر فلسفه فکری ویژه .
پیشبینی علی-تاریخی: در این روش بر اساس روند گذشته و روابط علی تبیین شده بهوسیله علم ، آینده بر اساس رخدادها و تحولات پیشبینی میشود بین این روش ، روش علمی گفته میشود ) عزتی، ۱۳۸۵ (
تعریف پیشبینی
پیشبینی یعنی تجسم یک موقعیت یا وضعیت در آینده ، یعنی بیان حوادثی که در آینده رخ خواهد داد قبل از وقوع آنها و بر اساس قواعد علمی و منطقی . این تعاریف سخنی است بر پایه احتمال آینده . در اینجا به اتکای بر احتمال در پیشبینی و بر محتمل بودن وقوع پیشبینی توجه شده است .
جایگاه پیشبینی در مؤسسات مالی و اعتباری
در مؤسسات مالی و اعتباری معنای خاص پیشبینی عبارت است از تخمین کمیتها ، کیفیتها ، شرایط و عوامل مختلف حاکم بر مؤسسات مالی و اعتباری و ارتباط دادن آن با تاریخیهای آن کمیتها ، کیفیتها و یا شرایط وجود داشته است .
سیستم پیشبینی
از سیستم پیشبینی بهعنوان یک فعالیت در واحد سازمانی همانند موسسه مالی و اعتباری انتظار است بتواند اطلاعاتی مربوط به آینده از قبیل منابع آتی ، میزان تحقق اهداف و موارد دیگر را جهت مقاصد هدفگذاری فراهم آورد .
اجزاء سیستم پیشبینی را میتوان بهصورت زیر در نظر گرفت.
ورودی سیستم پیشبینی
روشهای پیشبینی (فنها(
معیار عملکرد سیستم پیشبینی
محدودیتهای سیستم پیشبینی
خروجیهای سیستم پیشبینی
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1400-09-11] [ 01:15:00 ب.ظ ]
|