وزن A

عوامل

وزن B

وزن نهایی عوامل (A*B)

زیرساخت های سخت

۰. ۴۸۱

ICT
(تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات)

۰. ۴۰۹

۰. ۱۹۶

زیرساخت های فیزیکی
(حمل و نقل)

۰. ۵۹۱

۰. ۲۸۴

زیر ساخت های نرم

۰. ۵۱۹

محیط کسب و کار

۰. ۶۵۴

۰. ۳۳۸

اداری- اجرایی (عملیاتی)

۰. ۳۵۵

۰. ۱۸۲

از جدول فوق می توان نتیجه گرفت که از منظر پاسخگویان عوامل محیط کسب و کار، زیرساخت‌های فیزیکی، تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات و عوامل عملیاتی به ترتیب در تسهیل تجارت دارای اهمیت‌اند.

فصل پنجم
نتیجه گیری و پیشنهادات

۵-۱) مقدمه

این مشخص است که تسهیل تجارت نقش موثری بر صادرات و واردات اشخاص حقیقی و حقوقی خواهد داشت. از این رو کشورهای پیشرفته اهداف، برنامه‌های گوناگون و هزینه‌های زیادی را در خصوص تسهیل تجارت در نظر می گیرند. در کشورهای در حال توسعه نیز به اهمیت تسهیل تجارت پی برده‌اند. در ایران نیز توجه به تسهیل تجارت و فراهم نمودن بسترهای مناسب برای آن کمتر مورد توجه قرار گرفته است. از این رو در تحقیق فوق به شناسایی عوامل موثر در تسهیل تجارت پرداخته شد.

( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

بر اساس مطالعات پیشین، عوامل شناسایی شده در دو طبقه زیرساخت‌های سخت و زیرساخت‌های نرم دسته بندی شدند. زیرساخت‌های سخت خود شامل: ۱- فناوری اطلاعات و ارتباطات و ۲- زیرساخت‌های فیزیکی و زیرساخت‌های نرم شامل: ۱- محیط کسب و کار و ۲- عوامل اداری- اجرایی هستند. نتایج بررسی فرضیه‌های تحقیق بر اساس آزمون تی تک نمونه‌ای نشان داد تمامی عوامل شناسایی شده نقش موثری در تسهیل تجارت دارند و از منظر پاسخ دهندگان عوامل محیطی دارای بالاترین درجه اهمیت در تسهیل تجارت‌اند. همچنین پس از آن عامل زیرساخت های فیزیکی، ICT و عوامل اداری- اجرایی به ترتیب دارای اولویت هستند.
در این فصل و در ابتدا به تشریح نتایج بدست آمده هم در قسمت آمار توصیفی و هم در قسمت آمار استنباطی پرداخته شده است. سپس پیشنهاداتی بر اساس نتایج اولویت بندی عوامل ارائه شد. همچنین پیشنهاداتی به منظور استفاده محققان در تحقیقات آتی ارائه شد. در پایان نیز به برخی محدودیت‌های تحقیق فوق اشاره شده است. در مجموع امید است نتایج تحقیق و پیشنهادات ذکر شده، بتوانند مسئولان و متولیان مربوطه را در خصوص شناسایی عوامل و برنامه ریزی مناسب در خصوص تسهیل تجارت یاری رسانده و در نهایت جایگاه ایران در زمینه تسهیل تجارت در عرصه بین المللی بیش از پیش ارتقاء یابد.

۵-۲) نتایج تحقیق

نتایج تحقیق در دو قسمت نتایج توصیفی و استنباطی تقسیم بندی شدند. در جدول ۵-۱ زیر نتایج مربوط به آمار توصیفی جمعیت شناختی پاسخ‌دهندگان آورده شده است.
جدول ۵-۱) نتایج آمار توصیفی شرکت کنندگان

متغیرها

فراوانی (نفر)

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...