ﻧﮕﺎرش ﻣﻘﺎﻟﻪ ﭘﮋوهشی در رابطه با جهانگردی الکترونیک و نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات در ... |
۲۴۵۵۴۳۷۲
ضریب نفوذ
۶۶/۳۲ درصد
متما ، ۸۹
شکل ۳-۶ ضریب نفوذ اینترنت کشور شامل تمامی اتصالات برای سال ۹۰، (متما ،۱۳۹۰)
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
شکل ۳-۷ ضریب نفوذ اینترنت کشور شامل اتصالات ADSL برای سال ۹۰،(متما ،۱۳۹۰)
شکل ۳-۸ ضریب نفوذ اینترنت کشور شامل اتصالات Dialup برای سال ۹۰، (متما ،۱۳۹۰)
۳-۱۵-۲٫ نگاهی به وضعیت اینترنت چند کشور و مقایسه آن با ایران
شمار کاربران اینترنت باند پهن – پرسرعت – در حالی در کشور ما از ۵/۱ میلیون نفر هم عبور نمی کند که سرعت رشد اینترنت پرسرعت در کشورهای مختلف جهان غیرقابل انکار است.
کشور آمریکا به عنوان پایه گذار اینترنت در جهان با بیش از ۳۰۳ میلیون نفر جمعیت بالغ بر ۲۲۰ میلیون کاربر اینترنت دارد که بعد از چین دومین کشور جهان از نظر تعداد کاربر اینترنت است. این کشور دارای ضریب نفوذ اینترنت ۵/۷۲ درصدی است و در رده سیزدهم کشورهای جهان در رتبه بندی جهانی ضریب نفوذ اینترنت قرار گرفته و این در حالی است که تعداد کاربران اینترنت این کشور از سال ۲۰۰۰ تا سال ۲۰۰۸ به بیش از ۱۳۸ درصد افزایش یافته است. جالب توجه آن است که در آمریکا رشد اینترنت پرسرعت یا باند پهن در چند سال گذشته وضعیت بسیار مطلوبی داشته و در حال حاضر در این کشور نزدیک به ۸۰ میلیون کاربر اینترنت باند پهن وجود دارد که تقریبا ۲۰ درصد کل کاربران باند پهن جهان ( ۴۰۵ میلیون کاربر) است.
در همین حال کشور کانادا نیز با ۳۳ میلیون نفر جمعیت حدود ۲۸ میلیون کاربر اینترنت دارد و ضریب نفوذ این پروتکل ارتباطی در این کشور بالغ بر ۸۴ درصد است که از این حیث در رده ششم رتبه بندی کشورهای جهان قرار دارد. هم اکنون تعداد کاربر اینترنت باند پهن این کشور نزدیک به ۱۰ میلیون نفر است که تقریبا ۵/۲ درصد کل کاربران باند پهن جهان را شامل می شود.
اما در کشور کره جنوبی با جمعیت بیش از ۴۹ میلیون نفر ضریب نفوذ اینترنت با حدود ۳۷ میلیون کاربر ۷۶ درصد است که از این حیث در رده شانزدهم کشورهای جهان قرار دارد. نگاهی به وضعیت اینترنت باند پهن کره در چند سال گذشته نشان می دهد که تعداد کاربران اینترنت پرسرعت این کشور با رشد قابل توجهی بیش از ۱۵ میلیون نفر بوده و این کشور از نظر ضریب نفوذ اینترنت باند پهن در جایگاه هفتم دنیا قرار دارد.
در کشور مالزی نیز با ۲۵ میلیون نفر جمعیت حدود ۱۵ میلیون نفر کاربر اینترنت هستند که این آمار نشان از ضریب نفوذ ۶۲ درصدی و رتبه سی و چهارم کشورهای جهان دارد.
کشور ترکیه نیز به عنوان یکی از کشورهای منطقه و در حال توسعه که از نظر تعداد جمعیت شباهت بسیار نزدیکی به ایران دارد حدود ۲۶ میلیون کاربر اینترنت با ضریب نفوذ ۳۵ درصد دارد با این تفاوت که تعداد کاربران اینترنت باند پهن این کشور حدود ۶ میلیون و یک درصد کل کاربران باند پهن جهان است ضریب نفوذ اینترنت باندپهن ترکیه ۸ درصد است و این کشور در جایگاه بیست و نهم جهان قرار دارد.
در کشور عربستان نیز با ۲۸ میلیون نفر جمعیت حدود ۷ میلیون نفر از اینترنت استفاده می کنند و این کشور با ضریب نفوذ ۲۲ درصدی در رده کشورهای میانه رو به پایین رتبه بندی جهانی قرار دارد.
قطر نیز با ۷۹۵ هزار نفر جمعیت حدود ۳۵۱ هزار نفر کاربر اینترنت دارد و با ضریب نفوذ ۴۲ درصدی در رده کشورهای میانه در رتبه بندی جهانی است. (خبرگزاری مهر ، ۱۳۸۹)
شکل ۳-۹ گزارش ضریب نفوذ اینترنت در کشور ،(متما ،۱۳۹۰)
۳-۱۵-۳٫ تدوین نظام جامع فناوری اطلاعات کشور گامی در جهت توسعه IT
معاون سازمان فناوری اطلاعات ایران از مقدمات تدوین برنامه جامع فناوری اطلاعات کشور در راستای سند نظام جامع فناوری اطلاعات برای تحقق اهداف برنامه پنجم توسعه در بخش IT خبر داده است .
علی اصغر انصاری با اشاره به امضای تفاهمنامه میان سازمان فناوری اطلاعات ایران و برخی از استانهای مختلف کشور طی هفته های اخیر گفت: عمده محورهای تفاهمنامه همکاری با استانها مربوط به تدوین برنامه جامع فناوری اطلاعات استانها است که سازمان فناوری اطلاعات از آن حمایت خواهد کرد.
وی با اشاره به پایش شاخص های فناوری اطلاعات استانها و مباحث مربوط به خدمات دولت الکترونیک و پرتال خدمات الکترونیک استانهای کشور به عنوان مقوله های مورد حمایت سازمان فناوری اطلاعات ایران اضافه کرد: در کنار این حمایتها، مجموعه بررسی هایی در مورد ایجاد شبکه علمی کشور و مراکز داده نیز در دست مطالعه است.
انصاری گفت: براساس تفاهمنامه منعقد شده، استانهای کشور پروژه های اولویت دار خود را در بخش فناوری اطلاعات به این سازمان اعلام می کنند تا با جمع آوری اطلاعات مورد نیاز، پروژه های اولویت دار انتخاب و از انجام پروژه های تکراری جلوگیری شود.
معاون سازمان فناوری اطلاعات این هماهنگی را در جهت جلوگیری از موازی کاری در پروژه های مشابه عنوان کرد و ادامه داد: به این ترتیب توان فنی استانها، پروژه ها و منابعی که در اختیار سازمان قرار دارد به گونه ای مدیریت می شود که در کل کشور هم افزایی ایجاد شود.
وی با بیان اینکه در بخش خدمات الکترونیک نیز استانهایی که توانسته اند اقداماتی انجام دهند موارد را اعلام خواهند کرد، اضافه کرد: این جمع بندی باعث می شود که خدمات الکترونیکی مشابه در استانها اجرا نشود و از خروجی استانهایی که این اقدام را از قبل انجام داده اند، استفاده شود.
انصاری تدوین سند برنامه جامع فناوری اطلاعات استانها را عمدتا در جهت اهداف و تکالیف برنامه پنجم توسعه عنوان کرد و با بیان اینکه توسعه دولت الکترونیک از دیگر محورهای برنامه جامع فناوری اطلاعات است خاطرنشان کرد: برنامه های استانها برای تدوین سند جامع فناوری اطلاعات در حوزه های صنعت، پژوهش، کاربردهای فناوری و نیز توسعه دولت الکترونیک خواهد بود.
جدول میزان تحقق برنامه چهارم در فناوری اطلاعات/ آمار کاربران اینترنت گروه فناوریهای نوین خبرگزاری مهر با توجه به تدوین برنامه پنجم توسعه و بررسی آن در مجلس به بررسی آخرین وضعیت تحقق برنامه چهارم توسعه در حوزه فناوری اطلاعات و در شاخصهایی چون ضریب نفوذ اینترنت، ضریب نفوذ تلفن ثابت و موبایل و… پرداخته است.
تنظیم کنندگان برنامه چهارم توسعه به موجب ماده ۵۷ این برنامه دولت را مکلف کردند که برای توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات، تحقق اقتصاد مبتنی بردانایی و کسب جایگاه برتر منطقه تا پایان برنامه چهارم توسعه نسبت به برقراری تسهیلات لازم برای دسترسی به ارتباطات گسترده با کیفیت و تمهید و گسترش فرصتهای نوین خدمات و رشد آحاد جامعه و خانوارها، مؤسسات و شرکتها، شبکهای شدن قلمروها، برپایی و تقویت اقتصاد شبکهای، زمینه ارتقاء ارتباطات در کشور را فراهم کند. (خبرگزاری مهر ،۱۳۸۹)
۳-۱۵-۴٫ اهداف برنامه چهارم توسعه در بخش توسعه فن آوری ارتباطات کشور :
دولت مکلف بود تا پایان این برنامه که از سال ۸۴ آغاز و تا سال ۸۹ ادامه یافت ضریب نفوذ ارتباطات ثابت را به ۵۰ درصد، ارتباطات موبایل را به ۳۵ درصد و ارتباطات اینترنت کشور را حداقل به ۳۰ درصد می رساند و همچنین ارتباط پرظرفیت و چند رسانهای را حداقل در شهرهای بالای ۵۰ هزار نفر و افزایش ظرفیت خدمات پستی به ۲۰ مرسوله بر نفر را فراهم می کرد. تأمین و تضمین ارائه خدمات پایه ارتباطی و فناوری اطلاعات در سراسر کشور نیز از دیگر وظایف دولت در برنامه پنج ساله چهارم توسعه بود.
آخرین آمارهای ارائه شده نشان می دهد که برخی اهداف برنامه چهارم توسعه در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات به صورت کامل محقق نشده که برای مثال می توان به تحقق ضریب نفوذ ۵۰ درصدی تلفن ثابت در کشور اشاره کرد. اما دولت در برخی موارد در این بخش نیز بیش از اهداف برنامه حرکت کرده است. (خبرگزاری مهر ،۱۳۸۹)
جدول ۳-۴ شاخصهای برنامه چهارم توسعه و میزان تحقق آنها در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1400-09-11] [ 04:28:00 ب.ظ ]
|