جمع تعداد مراجع

۱۰

۱۱

۴

۵

۳

۴

۵

۳

۶

۵

۳

۱

۴

۴

۱

۴

۴

۱

۳

۵

۴

۳

۱

زمانی‌که سازمانها تصمیم می‌گیرند سیستم ERP را پیاده کنند با کارساده‌ای روبرو نیستند و با تنوع گسترده نرم افزارهای دردسترس ERP، مشخص کردن بهترین سیستم که مطابق با خواسته های سازمان باشد، کار سختی است و ممکن است فرایند ارزیابی و انتخاب سیستم برنامه‌ریزی منابع سازمان، زمان زیادی را به خود اختصاص دهد. خیلی از سازمانهایی که بدون دقت نرم افزار ERP را تهیه می کند در طی پیاده سازی با مسائل جدی و حادی مواجه می شوند، مسائلی‌که با ارزیابی اصولی امکان جلوگیری از آنها وجود دارد. از آنجائیکه فرایند ارزیابی و انتخاب هیچ دو سازمانی یکسان نیست و بر اساس ویژگیهای داخلی و شرایط خاص سازمانی متفاوت است بررسی کارهایی که در این زمینه انجام شده است، بی فایده نخواهد بود. سیستم های اطلاعاتی به عنوان یکی از مهمترین سیستم های موجود در حوزه علوم کامپیوتر از نقش ویژه و استراتژیکی برخوردار هستند و در سالهای اخیر تحقیقات فراوانی در این زمینه از علوم فنی و مهندسی انجام گرفته است اما با تمام فعالیتهای گسترده ای که در زمینه پیاده سازی سیستم های اطلاعاتی صورت گرفته است، در زمینه ارزیابی و انتخاب آنها کارهای علمی تحقیقاتی زیادی انجام نشده است (نیکجو و مصدق خواه، ۱۳۸۶).
آلانبای، محقق ترکیه ای برای انتخاب سیستم برنامه ریزی منابع سازمان با مطالعات میدانی و مشاهدات به یکسری معیار ارزیابی رسید که می توان آنها را در سه گروه معیارهای مربوط به فروشندگان، معیارهای مربوط به کاربران و معیار های فنی و تکنولوژیکی طبقه بندی کرد. وی برای ارزیابی سیستم مناسب از فرایند تحلیل سلسله مراتبی[۱۸] استفاده کرد. همچنین در بعضی از وب سایت ها به سازمانها کمک می شود تا نرم افزاری تائید شده برای برطرف کردن نیازهایشان انتخاب کنند (نیکجو و مصدق خواه، ۱۳۸۶).

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

چان چین وی و همکارانش در سال ۲۰۰۴ با بهره گرفتن از MADM[19] چهارچوب مفهومی جدیدی برای انتخاب ERP مناسب ارائه دادند. یکسال بعد چان چین وی و همکارانش با بهبود مدل قبلی خود یک رویه سیستماتیک برای ساختار هدفمند انتخاب ERP با بهره گرفتن از تکنیکAHP ارائه کردند. مدل ارائه شده جکیوز وروایل [۲۰]و همکارانش، فرایند تهیه و خرید نرم افزارERP را در ۶ مرحله برنامه ریزی، جستجوی اطلاعات، انتخاب اولیه، ارزیابی گزینه ها، برگزیدن و در نهایت مذاکره تشریح می‌کند. سی استفانو ضمن تأکید فراوان به اهمیت انتخاب ERP مناسب، یک چهارچوب مفهومی[۲۱] برای ارزیابی نرم افزار ERP پیشنهاد داد. سی استفانو معتقد بود که برای ارزیابی و انتخابERP دو گروه معیارهای استراتژیکی و عملیاتی را باید در نظر گرفت. همچنین لی لانگ نیز یک سیستم پشتیبانی تصمیم‌ با در نظر گرفتن معیار های کمی وکیفی مختلف برای انتخاب مناسب ترین سیستم تولید یکپارچه کامپیوتری طراحی کرد. در پژوهش وی فرایند انتخاب سیستم تولید یکپارچه کامپیوتری در چهار مرحله با بهره گرفتن از فرایند تحلیل سلسله مراتبی و دانش‌گرفته شده از داده ها و اطلاعات یک پایگاه داده صورت گرفت و در فرایند ارزیابی معیارها از نرم افزار اکسل[۲۲] استفاده شد (نیکجو و مصدق خواه، ۱۳۸۶).
در کار تحقیقاتی دیگری که بسیار دقیق انجام شده است، ویژگیها و فاکتورهای حائز اهمیت ماژولهای ERP و بخشهای مختلف آن با جزئیات کامل به تفکیک هر بخش معرفی شده است و شامل ماتریس های مقایسات ارزیابیERP است که خبرگان در مورد تک تک این زیر معیارهای جزئی نظر داده اند. همچنین در مطالعات دیگری که توسط تانس و بورگن[۲۳] انجام شده است، بخشهای مختلف سازمان، انتظارات و معیار های خاصی که از ERP در دپارتمان خود می خواهند که بسیار ویژه و خاص دپارتمان خودشان می باشند را لیست کرده اند، مثلاً در بخش منابع انسانی اینکه چه اطلاعاتی از پرسنل باید در سیستم لحاظ شود به عنوان یک معیار مشتری مدار مطرح شده است. ژاویر برگس[۲۴] و همکارانش هم یک روش پیشنهادی برای انتخاب ERP از طریق ویژگیهای سیستم و ترجمه نیازهای کاربران به احتیاجات سیستم ارائه دادند. کار آنها براساس همکاری های قبلی و موفقیت آمیزشان با سازمان های سایز متوسط در زمینه انتخاب بسته های نرم افزاری صورت گرفته است. گسترش انفورماتیک در یکی از کاملترین مدلهای انتخابERP ضمن اشاره به اهمیت وجود فرایند سیستماتیک انتخاب برای افزایش مزیت های رقابتی و رفع نقاط ضعف موجود سازمانی به منظور ایجاد بستر و پایه ای مناسب برای موفقیت در مرحله اجرا و نیز دستیابی به حداکثر میزان برگشت سرمایه، یک مدل ۱۰ مرحله ای پیشنهاد می کند (نیکجو و مصدق خواه، ۱۳۸۶).
۲-۱۲ مدلهای عوامل کلیدی موفقیت در پیاده سازی سیستم برنامه ریزی منابع سازمان
۲-۱۲-۱ مدل Nah, Lou, Kuang
محققان فوق علاوه بر شناسایی عوامل کلیدی موفقیت، آنها را در مدل سیکل عمر ERP که توسط
مارکوس و تانیس[۲۵] (۲۰۰۰) مشخص گردیده، طبقه بندی کرده اند (ناه و همکارانش[۲۶]، ۲۰۰۱). شکل )۱-۲( نمایانگر عوامل کلیدی موفقیت شناسایی شده توسط محققان فوق می باشد.
عوامل بحرانی موفقیت در پیاده سازی

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...