• فضاهای بی‌استفاده در سطح‌راه در مواقعی که شعاع گردش‌ها زیاد بوده یا شکل تقاطع مایل و اریب می‌باشد، کاهش می‌یابد،
  • نواحی تداخل ترافیکی پخش شده و کاهش می‌یابد، به نحوی که رانندگان در هر لحظه با دو گزینه ترافیکی مواجه نشوند،
  • برخوردهای مربوط به ترافیک گردش‌به‌راست کاهش می‌یابد. ولی در مناطق متراکم شهری استفاده از این نوع جزیره‌ها مناسب نخواهد بود. زیرا در گردش‌به‌راست وسایل‌نقلیه مشکلاتی بروز می‌نمایند امکان‌ برخورد با عابرین پیاده‌ای که باید عرض بیشتری را طی کنند وجود دارد.
      • امکان‌ بهتری برای حرکات ترافیک قطع‌کننده یا همگرا فراهم می کند،

    ( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

  • کاهش سرعت،
  • ممانعت یا به‌تعویق انداختن حرکات ناخواسته، غیرایمن یا اشتباه،
  • ایجاد نواحی حمایت‌شده برای ذخیره وسایل‌نقلیه متقاضی گردش و امکان کاهش سرعت و انتظار برای یافتن فرصت مناسب برای گردش،
  • ایجاد محدودیت دسترسی برای محیط اطراف تقاطع،
  • تعداد جزیره‌های ترافیکی باید به‌حداقل موردنیاز برای انجام عملکردهای تعیین شده برسد،
  • طراحی‌های ساده دارای مزایای زیر هستند:
  • با تغییرات شرایط ترافیکی مطابقت و همراهی بیشتری دارند،
  • توسط رانندگان بهتر تشخیص داده می‌شوند،
  • شکل و اندازه جزیره‌های ترافیکی باید شرایط زیر را تأمین نماید:
  • ارائه مسیرهای مطلوب و رایج،
  • رسیدن به سرعت‌های مناسب برای حرکت ایمن، به‌ویژه اگر تداخلی با عابرین پیاده پیش‌بینی می‌گردد،
  • کاهش برخوردهای ترافیکی بین وسایل‌نقلیه.

برای جزیره‌های بزرگ مشابه شیب‌راه‌‌های تقاطع‌های غیرهمسطح، شانه و چشم‌انداز مناسب باید ایجاد گردد. ایجاد فضای سبز و درخت‌کاری نباید مانع دید مناسب گردد. دماغه این جزیره‌ها باید ۵/۰ تا ۱متر از لبه شانه فاصله داشته باشد به‌ویژه اگر قبل از آن یک خط کمکی وجود داشته باشد(نوری امیری و قربانی، ۱۳۸۴).
جزیره‌های ترافیکی در نواحی که دید وسایل‌نقلیه محدود شده نباید مورداستفاده قرار گیرند. مسافت‌دید تصمیم‌گیری برای دماغه‌های جزیره‌های ترافیکی قرار گرفته پیش از قوس قائم محدب یا پیش از یک قوس افقی باید تأمین گردد و جزیره‌ها جلوتر و در محلی که توسط رانندگان وسایل‌نقلیه قابل رؤیت باشند ایجاد گردند.
۲-۱۷-۱- جزیره‌های جداکننده
در یک راه جدا نشده جزیره‌های ترافیکی برای جداسازی جریان‌های ترافیکی متقابل در محل تقاطع به کار می‌روند، جزیره‌های جداکننده هم‌چنین:

  • در کنترل گردش ‌به چپ‌ها به‌طور مؤثر به‌کار می‌روند،
  • ایجاد خط مرکزی گردش ‌به‌ چپ را ممکن می‌سازند،
  • سکوی مناسبی در میانه‌راه برای عبور دو مرحله‌ای عابرین پیاده از عرض‌راه فراهم می‌سازند که موجب افزایش ایمنی و ظرفیت تقاطع می‌گردند،
  • در مناطق شهری درختان و بوته‌ها می‌توانند در جزایر ترافیکی به نحوی که مانعی برای دید مناسب ایجاد ننمایند کاشته شوند. البته نگهداری از این فضای سبز در جزیره‌های باریک ممکن است مشکل‌ساز باشد،
  • حداقل طول جزیره‌های جدا‌کننده در نواحی برون‌شهری ۳۰ متر و در نواحی شهری ۴ متر می‌باشد. به‌همراه جزیره‌های جدا‌کننده کوتاه باید از خط‌کشی، نوارهای هاشورزده شده، برآمدگی یا چشم‌گربه‌ای‌ها و علایم استوانه‌ای شکل استفاده گردد(نوری امیری و قربانی، ۱۳۸۴).

۲-۱۷-۲- جزیره‌های هدایت‌کننده
این نوع جزیره‌ها به‌منظور هدایت رانندگان وسایل‌نقلیه و آسان نمودن انجام وظایف آن‌ها می‌باشد و با تبدیل سطوح بدون استفاده تقاطع به جزیره‌های هدایت‌کننده و ایجاد مسیرهای گردش، از سردرگمی رانندگان و تداخل نامطلوب حرکات گردشی مختلف جلوگیری می‌شود. تعداد این‌گونه از جزیره‌ها برای اجتناب از سردرگمی نباید زیاد باشد.
شکل‌های مختلفی برای جزیره‌های هدایت کننده وجود دارد، ولی متداول‌ترین شکل آن مثلثی با اضلاع مستقیم یا قوسی می‌باشد که حرکت گردش‌به‌راست را از جریان عبور مستقیم جدا می‌کند. هم‌چنین جزایر میانی برای هدایت وسایل‌نقلیه‌ای به‌کار می‌روند که قصد دور زدن یا گردش را دارند. مکان‌یابی استقــرار آن‌ها به نحوی باید باشد که مسیر مناسب وسایل‌نقلیه به‌راحتی و در اولین نگاه راننده مشخص گردد و وسایل‌نقلیه به یکباره با آن‌ها مواجه نشوند(نوری امیری و قربانی، ۱۳۸۴).
فصل سوم
روش تحقیق
۳-۱- مقدمه
فصل حاضر به ‌این ‌دلیل فصل روش تحقیق نام‌گذاری شده که در آن روش پژوهش به‌کار رفته، تکنیک جمع‌ آوری داده، تکنیک‌های توصیف و تحلیل داده‌ها توضیح داده شده است. در این فصل هم‌چنین تعریف مفاهیم استفاده شده در پژوهش، جامعه آماری پژوهش (کلیه اصلاحات هندسی در سطح شهر بجنورد)، شیوه نمونه‌گیری، حجم نمونه، اعتبار و روایی ابزار سنجش به تفضیل شرح داده شده است.
۳-۲- روش پژوهش
برای شناخت موضوع مورد مطالعه یعنی«نقش اصلاح هندسی معابر در وقوع تصادفات ترافیکی» از روش مطالعه میدانی استفاده شده است. بررسی‌های میدانی به دلایلی در پژوهش‌های راهنمایی‌ و ‌رانندگی کاربرد فراوانی دارند. حضور در معابر و بررسی چگونگی طرح‌های انجام شده و بررسی نقش عوامل مختلف از مهم‌ترین این دلایل می‌باشد.
۳-۳- تکنیک جمع‌ آوری داده‌ها
همان‌گونه که در بخش‌های پیشین نیز اشاره گردید تمامی داده‌های موردنظر این پژوهش از دو طریق مطالعات کتابخانه‌ای و روش‌های میدانی صورت پذیرفته است.
۳-۳-۱- روش کتابخانه‌ای
مطالعه اسناد، کتاب‌ها و مقالات اینترنتی و چاپ شده درخصوص موضوع پژوهش، طرح‌های ارائه شده و هم‌چنین مراجعه به مستندات آمار و اطلاعات مربوط به تصادفات به‌وقوع پیوسته در معابر موردنظر در دو مقطع یک‌ساله قبل از انجام مطالعات و پس از اجرای به‌سازی معابر بر اساس نظر مشاور و اطلاعات کتابخانه‌ای موردنیاز طرح را تأمین کرده است.
۳-۳-۲- روش میدانی
حضور در معابر موردنظر و بررسی چگونگی طرح‌های اجرا شده در تطابق با نظر مشاور و هم‌چنین کنترل input و out put معابر و زمان‌سنجی آن‌ها و در مقاطع زمانی مشترک با مطالعات میدانی مشاور و اطلاعات میدانی تحقیق را فراهم خواهد آورد.
۳-۴- تکنیک‌های توصیف و تحلیل داده‌ها
انتخاب تکنیک توصیف و تحلیل داده‌ها به پیچیدگی تحقیق بستگی دارد. داده‌های موردنظر در این بخش به بررسی اطلاعات تصادفات به وقوع پیوسته در محورهایی انتخاب شده می‌پردازد و در مقطع یک‌ساله قبل از اجرای طرح‌ها و پس از آن‌ها محدود می‌گردد. از این‌رو با توجه به آزمون‌های متعدد آماری درخصوص تحلیل داده‌ها، استفاده از تکنیک تحلیل واریانس به‌منظور استنتاج آماری از داده‌های مأخوذه طرح، متناسب با اهداف پژوهش به‌نظر می‌رسد. بر این ‌اساس آزمون آماری در مقایسه شاخصه‌های آماری دو گروه از داده‌ها و در دو مقطع قبل از اعمال طرح‌های ساماندهی ترافیک شهر اعم از اصلاح هندسی میادین، انسداد راه در تقاطع و اصلاح هندسی تقاطع‌ها (اصلاح زاویه دید و نصب لچکی و اصلاح جزیره وسط) با همین شاخصه‌ها در داده‌ی حاصله در مقطع زمانی یک‌ساله پس از اجرای طرح مقایسه می‌گردند و براساس آمارهای آزمون مستخرج از جداول مربوطه، فریضه مورد آزمون قرار می‌گیرد.هم‌چنین با بهره گرفتن از شاخصه‌های آمار توصیفی، خصوصیات خاص دو گروه از داده‌ها نیز با هم مقایسه می‌گردند.
با عنایت به قابلیت برخی از نرم افزارهای Office در سیستم عاملMicrosoft Windows به‌ویژه در نرم‌افزار Excel از این نرم‌افزار به‌ویژه در رسم نمودارها و محاسبات آماری استفاده بسیار گشته است. از سوی دیگر آزمون ذخیره‌های آماری در این تحقیق با بهره گرفتن از نرم‌افزارآماری ۱۹Spss صورت پذیرفته است. این نرم‌افزار با محاسبه شاخصه‌های آماری دو گروه از داده‌ها در مقاطع یکساله پیش و پس از اجرای طرح‌های پیشنهادی مشاور ترافیک فروض آماری H1 و H0 تضمین شده را مورد آزمون قرار داده و رد یا تأیید می کند.
۳-۵- تعاریف اصطلاحات عملیاتی
۳-۵-۱- تصادف
عبارت است از وقوع سانحه منجر به جرح، فوت، خسارت یا ترکیبی از این سه حالت که در نتیجه برخورد یک وسیله با یک یا چند وسیله دیگر یا انسان یا حیوان یا شئی به ‌وجود می‌آید و باعث تلفات جانی یا خسارات مالی می‌گردد.
۳-۵-۲- روان‌سازی
ایجاد تسهیلات لازم در جهت بهبود ترافیک
۳-۵-۳- نحوه برخورد
منظور از نحوه برخورد وضعیت برخورد وسایل‌نقلیه درگیر در تصادف یا به عبارت دیگر نقاط برخورد وسایل‌نقلیه به ‌یکدیگر می‌باشد.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...