مطالب پژوهشی با موضوع ارتقاء کیفیت فضایی ، ارائه ی راهکارها و تدوین ... |
۲-۲۱-۳- طرح احیاء و ساماندهی بخشی از بافت فرسوده اردبیل
-سابقه
برنامه مرمت بخشی از ناحیه فرسوده شهر اردبیل در سال ۱۳۶۳ توسط مهندسان مشاور زیستا به انجام رسیده است. کارفرمای این طرح وزارت مسکن و شهرسازی بوده است.
-مشلات
عمده مشکلات موجود در ناحیه فرسوده شهر اردبیل عرض کم معابر، نارسایی های خدماتی، فرسودگی ناحیه و مشکلات اجتماعی و اقتصادی بوده است.
-هدف
هدف عمده برنامه فوق اجرای یکی از پیشنهادات طرح جامع اردبیل برای امکان پذیری احداث واحدهای مسکونی کوچک جهت اجاره به گروه های کم درآمد شهری بوده است.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
-اقدامات مرمتی
اقدامات مرمتی در این سند اندیشیده شده است،از جمله:
-معابر اصلی و دسترسی های با عرض کم تعریض شود.
-ایجاد سلسله مراتب خدماتی و پیشنهاد ایجاد واحدهای بهداشتی-درمانی و آموزشی داده شده است.
-احداث واحدهای تجاری ، اداری، انبار و پارکینگ در بخشی از زمین مسکونی که هزینه تمام شده واحدهای مسکونی را کاهش می دهد.
-با ایجاد معبر پیشنهادی در طرح جامع دورتادور شهر سیماسازی شهری شده و شهر بهتر جلوه می کند.
۲-۲۱-۴- طرح ساماندهی بخشی از بافت فرسوده شیراز
-سابقه
برنامه مرمت شهری در ناحیه تاریخی شیراز (محله درب شاهزاده) توسط مهندسان مشاور امکو ایران تهیه شده است.کارفرمای این برنامه وزارت مسکن و شهرسازی بوده است.
-مشکلات
ناحیه تاریخی شیراز به علت موقعیت ویژه شهری و نقش آن در جذب جمعیت مهاجر دارای مشکلات خاصی است.تراکم بیش از حد جمعیت ساکن در این ناحیه موجب گردیده که بخش هایی از آن نه تنها روابط و همبستگی محله خود را از دست دهد بلکه محلی مناسب برای بزهکاری های اجتماعی گردد.اقشار متوسط و مرفه محل را ترک و محلات آن به صورت مناطق فقیرنشین منزلت اجتماعی خود را از دست داده اند.نارسایی بهداشت محیط نیز از مسائل جدی ناحیه است و ارزش های فرهنگی و معماری در ناحیه تاریخی به تدریج در معرض نابودی و ویرانی قرار گرفته است.
-هدف
هدف عمده این برنامه بهسازی ناحیه تاریخی و ایجاد تاسیسات و خدماتی بوده که بتواند نقش کلیدی در تداوم حیات اجتماعی و کالبدی ناحیه تاریخی ایفا نماید.
-برنامه های مرمتی
برنامه های مرمتی پیشنهاد شده در این برنامه عبارتند از:
-تسطیح حمام مخروبه در محله که کانون رشد انگل سالک شناخته شده و تبدیل آن به محل بازی کودکان
-احداث مرکز بهداشت و درمان
-بازسازی مرکز مذهبی موجود در محله در کنار کتابخانه و محل سوادآموزی بزرگسالان به عنوان محل اجتماعات و تماس های مشترک بین اهالی
-مرمت بناهای معماری دارای ارزش تاریخی جهت مرکز فرهنگی و آموزش صنایع دستی به منظور کمک به تامین معاش ساکنان
-ایجاد و اصلاح شبکه دسترسی سواره و شبکه فاضلاب در محله
۲-۲۱-۵- طرح احیای بخشی از بافت فرسوده شهر گرگان
-سابقه
برنامه مرمت و نوسازی بافت قدیم، توسط مهندسان مشاور فرپویان در سال ۱۳۷۴ بنا به درخواست وزارت مسکن و شهرسازی به انجام رسید.
-مشکلات
ناحیه تاریخی شهر گرگان دارای جمعیت اصیلی بوده که این جمعیت به بیرون ناحیه مهاجرت نموده و پایین ترین درصد را تشکیل می دهد و خانوارهای کم درآمد که به ناچار به علت ارزانی قیمت مسکن به این نقطه مهاجرت نمودند درصد بزهکاری را بالا برده اند.همچنین بهداشت عمومی و سرانه های خدماتی در این ناحیه در سطح پایین قرار داشته است.
-هدف
هدف عمده برنامه، پاکسازی ناحیه تاریخی از افراد بزهکار و افزایش سرانه های خدماتی و تعریض معابر بوده است.
-برنامه های مرمتی
برنامه های مرمتی قیدشده در این سند عبارتند از:
-ایجاد دسترسی های سواره با تصحیح و در صورت لزوم تعریض برخی گذرها
-طراحی بدنه گذرها با شناسایی کامل نمونه های قدیمی و مبانی ناحیه
-مرمت برخی خانه ها و فضاهای باارزش قدیمی و پیش بینی عملکردهای جدید برای برخی از آنها که صاحبان آن رغبتی به نگهداری ندارند.
- برنامه های ایجاد کاربردهای ضروری به نحوی که با مجموعه شهری ناحیه تاریخی هماهنگی مطلوب داشته باشد و بتواند کشش و جذابیت های لازم را در کلیه ابعاد شهری به وجود آورد و رونق اقتصادی و اجتماعی ناحیه را فراهم آورد(رهنما،۱۹۳:۱۳۷۶).
۲-۲۱-۶- طرح احیاء بخشی از بافت فرسوده شهر کاشان
-سابقه
برنامه احیاء و مرمت بافت فرسوده شهر کاشان (کوی سلطان میراحمد) توسط مهندسان مشاور معماری و شهرسازی بنا به درخواست وزارت مسکن و شهرسازی در سال ۱۳۷۱ انجام شده است.
-مشکلات
مشکلات در ناحیه فرسوده شهر کاشان شامل عرض کم معابر،ناهمگونی مصالح ساختمانی،تمرکز کارگاه های مختلف در ناحیه و نارسایی خدماتی بوده است.
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1400-09-11] [ 04:56:00 ب.ظ ]
|