t›۰
(۴-۲۳)
C(L,t)=0 (۴-۲۴)
ودر نهایت میزان داروی رهایش یافته از رابطه ذیل محاسبه می گردد:
(۴-۲۵)
برای مخلوط دوفاز داریم :

( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

(۴-۲۶)
۴-۲٫ مدل‌سازی عددی
در صنایع مهندسی عموماً برای بررسی یک فرایند نیاز به انجام آزمایش می‌باشد. اصولاً در هر آزمایش یک سری اطلاعات و داده‌های آزمایشگاهی بدست می‌آید که این اطلاعات در تجزیه و تحلیل صحت کار انجام شده بسیار حائز اهمیت می‌باشد و همواره بهتر است داده‌های آزمایشگاهی بصورت پراکنده نباشد.
بنابراین داشتن ابزاری جهت نشان دادن اطلاعات بصورت یک تابع، بسیار سودمند می‌باشد زیرا که این نوع تابع می‌تواند الگوی مناسبی جهت بررسی رفتار نتایج به ما ارائه دهد.
با داشتن یک تابع مناسب می‌توان اطلاعات برون‌یابی شده و درون‌یابی شده را نیز به‌دست آورد. ابزار مناسب جهت تبدیل داده‌های آزمایشگاهی به یک تابع، مدل‌سازی عددی می‌باشد که در حقیقت هدف از این نوع مدل‌سازی بدست آوردن یک رابطه ریاضی است که بتواند ارتباط تابع اصلی و متغیرها را نشان دهد. البته لازم به‌ذکر است هر مدل بدست آمده در شرایط خاص آن آزمایش قابل استفاده می‌باشد و در صورتی قابل تعمیم به شرایط دیگر می‌باشد که از الگوهای یکسانی برخوردار باشند.
در مدل‌سازی عددی امکان پیش بینی داده‌های آزمایشگاهی بر مبنای تابع بدست آمده بدون انجام آزمایشات وجود دارد. همچنین نوع و شکل تابع، تابع اطلاعات و قدرت تجزیه و تحلیل نتایج را افزایش می‌دهد.
۴-۲-۱ : معادلات دیفرانسیل با مشتقات جزئی
۱-۱-۲-۴ : روش تفاضل محدود[۸۰]
در این روش معادلات دیفرانسیل معمولی عبارت مشتق با معادل تفاضل خارج قسمتی خودش جایگزین می‌شود.
: تفاضل پیشرو  (۴-۲۷)
تفاضل پسرو :  (۴-۲۸)
تفاضل مرکزی:  (۴-۲۹)
تفاضل پیشرو:  (۴-۳۰)
تفاضل پسرو :  (۴-۳۱)
تفاضل مرکزی :  (۴-۳۲)
۴-۲-۱-۲: روش ضمنی[۸۱]
در این روش مشتقات مکانی را در زمان n+1 که مجهول است، در نظر می‌گیریم. در این روش دستگاه معادلات حاصل شده باید به‌صورت همزمان حل شود. این روش بدون قید و شرط پایدار است.
(۴-۳۳)
(۴-۳۴)
۴-۳: روش حل معادلات
حل معادلات دیفرانسیلی پاره‌ای پیشنهادی روابط ۴-۸ الی ۴-۱۲ از روش عددی و تفاضل‌های محدود و با بهره گرفتن از روش ضمنی صورت گرفته است. در این روش با تعریفی که برای مشتقات صورت می‌گیرد، معادله دیفرانسیلی حاکم تبدیل به معادله جبری خطی می گردد. جهت حل، ابتدا زمان فرایند به m پریود زمانی و جسم جامد به n المان تقسیم گردیده و برای هر المان معادله مربوطه در پریود زمانی نوشته می‌شود. حال دستگاه معادلات خطی حاصل از اعمال تعاریف مربوطه به مشتقات به طریق تفاضل‌های محدود برای هر پریود زمانی به طریق ماتریسی حل می‌گردد. با حل همزمان معادلات بدست آمده غلظت‌های مونومر، آب، پلیمر و دارو برای پریود زمانی خاص به‌دست می‌آید. محاسبات برای تعیین غلظت در سایر پریودهای زمانی نیز عیناً تکرار می‌گردد. بدینوسیله غلظت‌ها در هر المان در جسم که موقعیت آن بصورت فاصله از مرکز (L) مشخص شده در زمان های منظور شده(t) تعیین می‌گردد.
به‌عنوان نمونه برای معادله (۴-۸) داریم:
(۴-۳۵)
در زیر الگوریتم حل معادلات آورده شده است.
مقادیر پارامترها از فایل ورودی خوانده می‌شود.
حل دستگاه معادلات ۴-۸و ۴-۱۲و ۴-۱۶ الی ۴-۱۸٫
حل دستگاه معادلات ۴-۲۱ و ۴-۲۶٫
ذخیره خروجی‌ها در گام nام

n= n+1

۴-۴٫ مقادیر مورد نیاز جهت مدل‌سازی
جدول۴-۱مقادیر پارامترها]۸۱،۷۳[.

Parameters Description Unit Pure
PCL
Pure PLGA PLGA
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...