" خرید متن کامل پایان نامه ارشد – ۴-۴-۱ تعیین سهم مقابله مذهبی، حل مساله و نشخوار فکری در پیشبینی علایم جسمانی – 2 " |
“
بر اساس اطلاعات جدول ۶-۴:
-
- مقابله مذهبی مثبت با مقابله مذهبی منفی و اضطراب همبستگی منفی معنادار و با بدکارکردی اجتماعی، اعتماد به حل مسئله، و نمره کل حل مسئله همبستگی مثبت معنادار دارد.
-
- مقابله مذهبی منفی با تمام زیرمقیاسها و نمره کل حل مسئله همبستگی منفی معنادار و با مؤلفهها و نمره کل نشخوار فکری، علایم جسمانی، اضطراب، افسردگی و نمره کل سلامت روان همبستگی مثبت معنادار دارد.
-
- اعتماد به حل مسئله با مؤلفهها و نمره کل نشخوار فکری، علایم جسمانی، اضطراب، افسردگی و نمره کل سلامت عمومی همبستگی منفی معنادار و با بدکارکردی اجتماعی همبستگی مثبت معنادار دارد.
-
- سبک گرایش- اجتناب با مؤلفهها و نمره کل نشخوار فکری، علایم جسمانی، اضطراب، و نمره کل سلامت عمومی همبستگی منفی معنادار و با بدکارکردی اجتماعی همبستگی مثبت معنادار دارد.
-
- کنترل شخص با مؤلفهها و نمره کل نشخوار فکری، علایم جسمانی، اضطراب، افسردگی و نمره کل سلامت روان همبستگی منفی معنادار و با بدکارکردی اجتماعی همبستگی مثبت معنادار دارد.
-
- نمره کل حل مسئله هم با مؤلفهها و نمره کل نشخوار فکری، علایم جسمانی، اضطراب، افسردگی و نمره کل سلامت عمومی همبستگی منفی معنادار و با بدکارکردی اجتماعی همبستگی مثبت معنادار دارد.
-
- مؤلفه پاسخهای منحرفکننده حواس با علایم جسمانی، اضطراب، افسردگی و نمره کل سلامت روان همبستگی مثبت معنادار و با بدکارکردی اجتماعی همبستگی منفی معنادار دارد.
-
- مؤلفه پاسخهای نشخواری با علایم جسمانی، اضطراب، افسردگی و نمره کل سلامت عمومی همبستگی مثبت معنادار و با بدکارکردی اجتماعی همبستگی منفی معنادار دارد.
- نشخوار فکری با علایم جسمانی، اضطراب، افسردگی و نمره کل سلامت روان همبستگی مثبت معنادار و با بدکارکردی اجتماعی همبستگی منفی معنادار دارد.
۴-۴-۱ تعیین سهم مقابله مذهبی، حل مسئله و نشخوار فکری در پیشبینی علایم جسمانی
برای بررسی این موضوع از تحلیل رگرسیون چندمتغیری گام به گام استفاده گردید که نتایج آن در جداول زیر ارائه شده است.
پیش از ارائه نتایج رگرسیون، قابل ذکر است که مفروضه استقلال خطاها به وسیله آزمون دوربین واتسون مورد بررسی قرار گرفت که میزان آن ۹۰/۱ به دست آمد. با توجه به اینکه قرار داشتن میزان این آزمون در دامنه ۰ تا ۴ رضایت بخش است، میتوان گفت که این مفروضه در پژوهش حاضر برقرار است. برای بررسی مفروضه همخطی چندگانه از دو شاخص Tolerance و VIF استفاده گردید، میزان Tolerance عددی است بین ۰ و ۱ و ایدهآل آن است که این عدد به ۱ نزدیکتر باشد، با توجه به ارقام ستون مربوطه در جدول ۹-۴، مشخص است که میزان این شاخص در دامنه مطلوب قرار دارد. از طرف دیگر شاخص VIF نباید بالاتر از ۱۰ باشد و اعداد ستون مربوطه در جدول ۹-۴ حاکی از این است که هیچکدام از اعداد بالاتر از ۱۰ نیست. بنابرین مفروضه عدم وجود همخطی نیز برقرار است.
جدول ۷-۴٫ خلاصه مدل
گام پیشبین R R2 R2 تعدیلشده خطای استاندارد برآورد شاخص دوربینواتسون ۱ پاسخهای منحرفکننده ۵۲۲/۰ ۲۷۲/۰ ۲۶۷/۰ ۱۹/۴ ۹۰/۱ ۲ پاسخهای منحرفکننده ۵۵۹/۰ ۳۱۲/۰ ۳۰۳/۰ ۰۹/۴ نمره کل حل مسئله
جدول ۸-۴٫ تحلیل رگرسیون گام به گام برای پیشبینی علایم جسمانی توسط مقابله مذهبی، حل مسئله و نشخوار فکری
گام منابع تغییر مجموع مجذورات درجه آزادی میانگین مجذورات F معناداری ۱ رگرسیون ۹۵/۹۷۲ ۱ ۹۵/۹۷۲ ۲۹/۵۵ ۰۰۱/۰ باقیمانده ۵۵/۲۶۰۴ ۱۴۸ ۶۰/۱۷ کل ۵۰/۳۵۷۷ ۱۴۹ – ۲ رگرسیون ۷۵/۱۱۱۷ ۲ ۸۷/۵۵۸ ۴۰/۳۳ ۰۰۱/۰ باقیمانده ۷۵/۲۴۵۹ ۱۴۷ ۷۳/۱۶ کل ۵۰/۳۵۷۷ ۱۴۹ –
جدول ۹-۴٫ ضرایب رگرسیون
گام پیشبین B Beta T معنیداری Tolerance VIF ۱ پاسخهای منحرفکننده ۳۰/۰ ۵۲/۰ ۴۳/۷ ۰۰۱/۰ ۱ ۱ ۲ پاسخهای منحرفکننده ۲۷/۰ ۴۶/۰ ۵۲/۶ ۰۰۱/۰ ۹۳/۰ ۰۸/۱ نمره کل حل مسئله ۰۵/۰- ۲۱/۰- ۹۴/۲- ۰۰۴/۰ ۹۳/۰ ۰۸/۱
ضریب رگرسیون استاندارد نشده:B ضریب رگرسیون استاندارد شده: Beta
نتایج تحلیل رگرسیون چند متغیره با بهره گرفتن از روش گام به گام نشان داد که از بین متغیرهای پیشبین(سبکهای مقابله مذهبی، حل مسئله و نشخوار فکری)، به ترتیب، دو متغیر پاسخهای منحرفکننده و نمره کل حل مسئله وارد معادله رگرسیون شدند. پاسخهای منحرفکننده به تنهایی ۲۷ درصد از واریانس علایم جسمانی را تبیین میکند، آزمون آماریF برای معنیداری ضریب همبستگی برابر با ۲۹/۵۵ است که در سطح ۰۰۱/۰ معنیدار است. پاسخهای منحرفکننده و نمره کل حل مسئله با هم ۳۱ درصد از واریانس علایم جسمانی را پیشبینی میکنند، آزمون آماریF برای معنیداری ضریب همبستگی برابر با ۴۰/۳۳ است که در سطح ۰۰۱/۰ معنیدار است. با کسر سهم پاسخهای منحرفکننده، نمره کل حل مسئله ۴ درصد از واریانس علایم جسمانی را پیشبینی میکند. جدول ۹-۴ نشان میدهد که سهم تمام متغیرها در پیشبینی متغیر ملاک معنادار است.
۴-۴-۲ تعیین سهم مقابله مذهبی، حل مسئله و نشخوار فکری در پیشبینی اضطراب
پیش از ارائه نتایج رگرسیون، قابل ذکر است که مفروضه استقلال خطاها به وسیله آزمون دوربین واتسون مورد بررسی قرار گرفت که میزان آن ۰۵/۲ به دست آمد. با توجه به اینکه قرار داشتن میزان این آزمون در دامنه ۰ تا ۴ رضایت بخش است، میتوان گفت که این مفروضه در پژوهش حاضر برقرار است. برای بررسی مفروضه همخطی چندگانه از دو شاخص Tolerance و VIF استفاده گردید، میزان Tolerance عددی است بین ۰ و ۱ و ایدهآل آن است که این عدد به ۱ نزدیکتر باشد، با توجه به ارقام ستون مربوطه در جدول ۱۲-۴، مشخص است که میزان این شاخص در دامنه مطلوب قرار دارد. از طرف دیگر شاخص VIF نباید بالاتر از ۱۰ باشد و اعداد ستون مربوطه در جدول ۱۲-۴ حاکی از این است که هیچکدام از اعداد بالاتر از ۱۰ نیست. بنابرین مفروضه عدم وجود همخطی نیز برقرار است.
جدول ۱۰-۴٫ خلاصه مدل
گام پیشبین R R2 R2 تعدیلشده خطای استاندارد برآورد شاخص دوربینواتسون ۱ پاسخهای منحرفکننده ۵۳۸/۰ ۲۹۰/۰ ۲۸۵/۰ ۳۲/۴ ۰۵/۲ ۲ پاسخهای منحرفکننده ۵۶۸/۰ ۳۲۳/۰ ۳۱۴/۰ ۲۳/۴ مقابله مذهبی منفی
“
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1401-09-21] [ 02:47:00 ب.ظ ]
|