پروژه های پژوهشی دانشگاه ها درباره پایش تابش پذیری شهرهای ایران- فایل ۵۶ |
۱- ۴- تغییرپذیری تابش ورودی
کمترین مقدار تغییرپذیری در دریافت تابش ورودی، متعلق به فصول گرم است. مقدار تغییرپذیری در فصول بهار و تابستان به ترتیب، بین ۳/۲ تا ۵/۱۹ و ۴/۴ تا ۸/۲۰ درصد متغیر است. کمترین مقدار تغییرپذیری، متعلق به جنوب شرق و بیشترین مقدار تغییرپذیری، متعلق به شمال، شمال غرب، غرب و بخشهایی از شمال شرق ایران است (شکلهای ۲۲ - ۴ و ۲۳ - ۴).
بیشترین مقدار تغییرپذیری در دریافت تابش ورودی، متعلق به فصول سرد است. مقدار تغییرپذیری در فصول پاییز و زمستان به ترتیب، بین ۱/۱۶ تا ۱/۳۸ و ۳/۱۳ تا ۸/۳۰ درصد متغیر است. کمترین مقدار تغییرپذیری، متعلق به جنوب و جنوب شرق و بیشترین مقدار تغییرپذیری، متعلق به شمال و بخشهایی از شمال غرب ایران است (شکلهای ۲۴ - ۴ و ۲۵ - ۴).
مقدار تغییرپذیری تابش ورودی سالانه بین ۱۹ تا ۹/۴۶ درصد متغیر است. کمترین مقدار تغییرپذیری با ۱۹ تا ۶/۲۴ درصد به علت پایداری جو و آسمان صاف و بدون ابر متعلق به جنوب شرق و بخشهایی از جنوب و بیشترین تغییرپذیری با ۴/۴۱ تا ۹/۴۶ درصد به علت ناپایداری جو و ابرناکی آسمان متعلق به شمال و بخشهایی از شمال غرب ایران است (شکل ۲۶ - ۴).
شکل ۲۶ - ۴: تغییرپذیری تابش ورودی سالانه (۱۹۸۳ تا ۲۰۰۵)
برای تأمین نیازهای گرمایشی و سرمایشی محیطهای مسکونی و فضاهای باز در شهرها باید عناصر آبوهوایی دمای هوا و درجه - روزهای گرمایش و سرمایش به صورت فضایی و زمانی تحلیل شود.
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۲- ۴- تحلیل فضایی دمای هوا در فصول گرم و سرد
در فصول گرم؛ یعنی بهار و تابستان، بیشترین دمای هوا با میانگین ۴/۳۰ تا ۲/۳۴ درجه سانتی گراد متعلق به جنوب و جنوب غرب و کمترین دمای هوا با میانگین ۷/۱۴ تا ۶/۱۸ درجه سانتی گراد متعلق به شمال غرب و بخشهای محدودی از شمال و غرب ایران است (شکل ۲۷ - ۴).
در فصول سرد؛ یعنی پاییز و زمستان، بیشترین دمای هوا با میانگین ۴/۱۷ تا ۷/۲۱ درجه سانتی گراد متعلق به جنوب و جنوب شرق و بخش محدودی از جنوب غرب و کمترین دمای هوا با میانگین ۱/۰ تا ۳/۴ درجه سانتی گراد متعلق به شمال غرب و بخشهایی از غرب ایران است (شکل ۲۸ - ۴).
شکل ۲۷ - ۴: میانگین دمای هوا در فصول گرم (۱۹۸۳ تا ۲۰۰۵)
شکل ۲۷ - ۴: میانگین دمای هوا در فصول سرد (۱۹۸۳ تا ۲۰۰۵)
۳- ۴- تحلیل فضایی درجه - روزهای سرمایش و گرمایش در فصول گرم و سرد
در فصول گرم، بیشترین مجموع درجه - روزهای سرمایش با ۹/۲۳۶۷ تا ۲/۲۹۲۷ درجه سانتی گراد متعلق به جنوب و بخشهایی از جنوب غرب و کمترین مجموع درجه - روزهای سرمایش با ۵/۱۳۰ تا ۹/۶۸۹ درجه سانتی گراد متعلق به شمال غرب، شمال و بخشهایی از غرب و شمال شرق ایران است (شکل ۲۹ - ۴).
در فصول سرد، بیشترین مجموع درجه - روزهای گرمایش با ۲۶۳۲ تا ۹/۳۲۷۵ درجه سانتی گراد متعلق به شمال غرب و بخشی از غرب و کمترین مجموع درجه - روزهای گرمایش با ۶/۵۵ تا ۷/۶۹۹ درجه سانتی گراد متعلق به جنوب شرق، جنوب و جنوب غرب ایران است (شکل ۳۰ - ۴).
شکل ۲۹ - ۴: مجموع درجهروزهای سرمایش در فصول گرم (۱۹۸۳ تا ۲۰۰۵)
شکل ۳۰ - ۴: مجموع درجهروزهای گرمایش در فصول سرد (۱۹۸۳ تا ۲۰۰۵)
برای بررسی دقیقتر نیازهای گرمایشی و سرمایشی و نحوه تأمین آنها، شهرهای عمده؛ یعنی مراکز استانها با توجه به تابش ورودی، دمای هوا و درجه - روزهای سرمایش و گرمایش در فصول گرم و سرد، با روش خوشهبندی سلسلهمراتبی گروهبندی شده است.
۴- ۴- خوشهبندی سلسلهمراتبی شهرهای مورد بررسی با توجه به تابش ورودی در فصول گرم و سرد
در فصول گرم؛ یعنی بهار و تابستان، بیشترین تابش ورودی با میانگین ۶۲/۶ تا ۷۷/۶ کیلوواتساعت در مترمربع در روز متعلق به شهرهای شیراز، یاسوج، شهرکرد، خرمآباد، کرمانشاه، بوشهر، اهواز، کرمان، یزد و اصفهان و کمترین تابش ورودی با میانگین ۰۶/۵ و ۲۲/۵ کیلوواتساعت در مترمربع در روز متعلق به شهرهای ساری و اردبیل است. شدت تابش ورودی سایر شهرها نیز در جدول ۲ - ۴ نشان داده شده است.
در فصول سرد؛ یعنی پاییز و زمستان، بیشترین تابش ورودی با میانگین ۹۸/۳ تا ۲۱/۴ کیلوواتساعت در مترمربع در روز متعلق به شهرهای بندرعباس، شیراز، یزد، زاهدان، اصفهان، بوشهر، کرمان، یاسوج و اهواز و کمترین تابش ورودی با میانگین ۴۷/۲ و ۶۳/۲ کیلوواتساعت در مترمربع در روز متعلق به شهرهای ساری و اردبیل است. شدت تابش ورودی سایر شهرها نیز در جدول ۳ - ۴ نشان داده شده است.
۵- ۴- خوشهبندی سلسلهمراتبی شهرهای مورد بررسی با توجه به دمای هوا در فصول گرم و سرد
در فصول گرم، بیشترین دمای هوا با میانگین ۳/۳۴، ۲/۳۳ و ۲/۳۰ درجه سانتی گراد متعلق به شهرهای مناطق جنوب غرب و جنوب ایران؛ یعنی اهواز، بندرعباس و بوشهر و کمترین دمای هوا با میانگین ۱/۱۵ درجه سانتی گراد، متعلق به شهر اردبیل در شمال غرب ایران است. شدت گرمای سایر شهرها در جدول ۴ - ۴ نشان داده شده است.
در فصول سرد، کمترین دمای هوا با میانگین ۶/۲، ۵/۳، ۶/۳، ۶/۳ و ۶/۳ درجه سانتی گراد متعلق به شهرهای شمال غرب و غرب ایران؛ یعنی اردبیل، ارومیه، تبریز، زنجان و همدان و بیشترین دمای هوا با میانگین ۴/۲۲، ۹/۱۸ و ۱/۱۸ درجه سانتی گراد متعلق به شهرهای جنوب و جنوب غرب ایران؛ یعنی بندرعباس، بوشهر و اهواز است. شدت سرمای سایر شهرها در جدول ۵ - ۴ نشان داده شده است.
۶- ۴- خوشهبندی سلسلهمراتبی شهرهای مورد بررسی با توجه به درجه - روزهای گرمایش و سرمایش
در فصول گرم، بیشترین مجموع درجه - روزهای سرمایش با ۹/۱۸۲۴، ۸/۱۶۸۴ و ۶/۱۴۵۳ درجه سانتی گراد متعلق به شهرهای مناطق جنوب غرب و جنوب ایران؛ یعنی اهواز، بندرعباس و بوشهر و کمترین مجموع درجه - روزهای سرمایش با ۲/۱۷، ۴/۱۸۳، ۱۸۹، ۶/۱۹۵، و ۵/۲۰۵ درجه سانتی گراد، متعلق به شهرهای شمال غرب، غرب و مرکز ایران؛ یعنی شهرهای اردبیل، زنجان، شهرکرد، همدان و ارومیه است. مجموع درجه - روزهای سرمایش سایر شهرها در جدول ۶ - ۴ نشان داده شده است.
جدول ۲ - ۴: خوشهبندی سلسلهمراتبی شهرهای مورد
بررسی با توجه به میانگین تابش ورودی در فصول گرم
شهرهای مورد بررسی |
میانگین تابش ورودی (کیلوواتساعت در مترمربع در روز) |
شدت تابش |
شهرهای مورد بررسی |
میانگین تابش ورودی |
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1400-09-11] [ 02:48:00 ب.ظ ]
|